BIOVITA-YO10 JOGHURTKÉSZÍTŐ GÉP

A Biovita-YO10 joghurtkészítő gép segítségével, növényi eredetű tej (szójatej, mandulatej, rizstej stb.), vagy állati eredetű tej felhasználásával, friss házi joghurt állítható elő.

Ft‎ 7,000

BIOVITA-YO10 JOGHURTKÉSZÍTŐ GÉP

A Biovita-YO10 joghurtkészítő gép segítségével, növényi eredetű tej (szójatej, mandulatej, rizstej stb.), vagy állati eredetű tej felhasználásával, friss házi joghurt állítható elő.

A szójatejből készült joghurt állaga nem pont ugyanolyan mint a tehéntejből készült joghurté, de ettől függetlenül nagyon egészséges, és rendkívül jó ízhatású..

A joghurtkészítő gép csupán 15 W-ot fogyasztó, nagyon megbízható, prémium minőségű háztartási készülék.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Biovita-YO10 joghurtgép

Teljesítmény: 15W

Garancia: 2 év

Belső edény: 1 liter (első osztályú rozsdamentes acél)

 

Hogyan készül a joghurt?

Egy liternyi, szobahőmérsékletű tejre van szükség a joghurt elkészítéséhez. Ha a tej forró, akkor azt a felhasználása előtt feltétlenül le kell hűteni. Az erjesztőkultúrát soha ne adja hozzá a túlságosan magas hőmérsékletű (40 C0 feletti) tejhez, ugyanis az erjesztési folyamatot végző baktériumok inaktívvá válhatnak, elpusztulhatnak! Öntse bele a tejet a joghurtkészítő gép edényébe.

Az erjesztési folyamat elindításához, adjon hozzá a tejhez egy csomag joghurt- vagy kefir erjesztőkultúrát. A honlapunkon joghurt- és kefir erjesztőkultúrákat is rendelhet, ezeket az „Egyéb termékek” szekcióban találhatja meg.

Az erjesztő baktériumok 8-10 órás időtartam alatt végzik el a tej erjesztését, joghurttá alakítva azt. Az erjesztőkultúrák hatékonyságának megőrzése érdekében, a joghurtkészítő gép folyamatosan 42 C0 - on tartja a tej hőmérsékletét.

A joghurtkészítési ciklus befejeződése után, a joghurtot hűtőszekrényben érleljük tovább.

Érdemes az elkészített joghurtból kb. 80 grammnyit félretenni, amelyet később felhasználhatunk a következő adag joghurt elkészítésénél az erjesztési folyamat beindítására. Ezt az eljárást nagyjából tíz, egymást követő alkalommal ismételhetjük meg. A későbbiekben egy újabb adag erjesztőbaktériumra lesz szükségünk a joghurt készítési folyamat beindítására. A házilag készített joghurt rendkívül egészséges, adalékanyagoktól, színezékektől teljes mértékben mentes, ezért kitűnő, tápláló étel az egész család számára. Önmagában, natúron is fogyasztható, de ízlés szerint gazdagíthatjuk gyümölcsökkel vagy gabonapelyhekkel.